13de Brouwcursus voor hobbybrouwers

De cursus heeft tot doel de leek met interesse in hobbybrouwen de nodige kennis (theorie) bijbrengen zodat hij/zij aan de slag kan. Hoe maak je een recept, hoe bereken je bitterheid, wat heb je allemaal nodig, hoe los je bepaalde brouwproblemen op, … , het komt allemaal aan bod. De cursus biedt tevens voldoende uitdaging voor hen die al voorzichtige tot gevorderde stappen in het hobbybrouwen ondernamen.

logo brouwcursus

Aantal deelnemers:     20

Wanneer:                         vrijdag 19u – 22u

Kostprijs:                         volzet

Inbegrepen:

  • Ontmoetingsdag (info inhoud cursus, voorstelling brouwerij Alvinne, tasting & bezoek brouwerij)
  • 10 lessen
  • Biertje tijdens de pauze en na de les
  • Brouwblad (excelblad) om recepten te berekenen
  • Syllabus (ongeveer 300 pag)
  • Les in de brouwzaal, een unieke setting, door ervaringsdeskundigen
  • Plezier en passie
  • Workshop: Meten is weten (Professionele analyse van 2 van je hobbybrouwsels met een Anton Paar Alex 500)

Data:  resterende lessen op  20/01, 27/01, 17/02, 24/02, 17/03, 24/03, 21/04, 28/04 (aanpassingen van data proberen we te vermijden maar behoren altijd tot de mogelijkheden).

Inhoud cursus:

  • H1 – overzicht van het brouwproces
  • H2 – water
  • H3 – mout
  • H4 – schroten
  • H5 – beslag
  • H6 – filtratie
  • H7 – hop
  • H8 – kruiden
  • H9 – koken
  • H10 – koelen
  • H11 – schuimhoudbaarheid
  • H12 – gist
  • H13 – gisting en lagering
  • H14 – bottelen
  • H15 – reiniging en desinfectie
  • Workshop: meten is weten

, /

%d bloggers like this: